Coaching

Elk mens verlangt naar een gezond en gelukkig leven met liefdevolle relaties. Soms staat iets een vervuld leven in de weg. Dat kan een lichamelijk, emotioneel of mentaal probleem zijn. Voel je je wel eens schuldig en heb je geen idee hoe dat komt? Herken je dat je veel verantwoordelijkheid op je neemt en je het moeilijk vindt om ‘nee’ te zeggen? Herken je dat er herhaaldelijk of langdurige conflicten met familieleden of collega’s spelen? Heb je het idee dat je niet in je kracht komt? Of heb je niet te herleiden lichamelijke of psychische klachten? Vragen, waar je in meer of mindere mate last van kunt hebben en waar je met een coach en door coaching op een andere manier naar kunt kijken.

Waarom coaching?

Coachingsessies zijn er voor vraagstukken op bijna elk gebied. Mensen komen met vragen over werk, familie, relatie of bijvoorbeeld (medisch) onverklaarbare lichamelijke klachten. Het blijkt dat bij prikkels, hooggevoeligheid, stress, burn-out of vermoeidheid coaching je veel inzicht geeft. Een veel gehoorde reactie is dat mensen meer rust, ruimte en vrijheid ervaren! Dat ze hebben ontdekt wat zij belangrijk vinden, wie ze in essentie zijn en wat ze meer zekerheid, zelfbewust-zijn en vertrouwen geeft.

Wat is coaching?

Als je rondloopt met een van bovenstaande vragen kun je het beste een afspraak maken om in een coachingsessie jouw vraag te onderzoeken. Samen kijken we wat er nodig is. In een sessie werken we met interventies, oefeningen, richting en duidelijkheid over jouw vraag. Natuurlijk kun je met je hoofd allerlei zinnige constructies en oplossingen bedenken voor jouw probleem. Dat heb je waarschijnlijk al vaker gedaan… En? Heeft het gewerkt?

Hoe werkt coaching?

Tijdens de coachingsessie(s) worden patronen en symptomen inzichtelijk. Interventies onder professionele begeleiding zorgen voor beweging op een diepe laag en maken de weg vrij voor helderheid, rust en ruimte. Het is een tweerichting gesprek. Tijdens de coachingsessie(s) worden patronen en symptomen inzichtelijk. Interventies onder professionele begeleiding zorgen voor beweging op een diepe laag en maken de weg vrij voor helderheid, rust en ruimte. Het is een tweerichtinggesprek.

Bij het werken met bijvoorbeeld opstellingen is het alsof je jouw innerlijk beeld naar buiten brengt. Dat doen we samen door het werken met elementen in de coachingsruimte of op tafel. Ik maak gebruik van poppetjes of vloerankers (een A4tje, een matje of kussen). Voor elke persoon tot wie jij je verhoudt in jouw gezin, familie of organisatie wordt een figuur of een vloeranker gekozen, ook wel representanten genoemd. Deze leg jij neer in de ruimte of op tafel. Als een soort ‘levend schilderij’, wordt duidelijk waar vastgelopen patronen zitten of blokkades liggen.

Heb je vragen? Neem contact op!