Coach

Een coach is eigenlijk een soort bakker. Nou ja, meer een meesterbakker. Ik gebruik het in de coaching vaak als metafoor. In jouw leven komen er allerlei zaken op jouw weg, waar jij mee te maken krijgt. Dat zijn leuke en fijne dingen, maar ook pijnlijke en verdrietige dingen. Allemaal ingrediënten waar jij jouw metaforische taart van hebt gebakken.

En op een gegeven moment komt er een punt waarop je smaak verandert. Je merkt dat je in plaats van een appeltaart, een prachtige, overheerlijke chocoladetaart wil bakken. Of misschien heb je helemaal geen zin meer in appeltaart, en word je er moe van. Alleen je hebt een recept gekozen, wat je goed kent en bijna blind kunt uitvoeren… En daarboven op: de recepten van je vader of moeder of andere familieleden blijken niet zo geschikt voor jouw taart! Daar komt de “meesterbakker” om de hoek kijken. Met passie, ambacht en gevoel voor kwaliteit leer ik jou opnieuw proeven, nieuwe ingrediënten toevoegen en oude opnieuw gebruiken. Jouw recept voor een overheerlijke nieuwe taart is geboren!

Wat doet een coach?

Wat handig is als je aan de slag gaat met een coach, is een duidelijke vraag. Samen komen we tot de kern van het probleem waar jij tegenaan loopt. En dan begint het echte werk: samen onderzoeken we de ingrediënten, bouwen we aan een stevige bodem en komen we uit bij een nieuw recept met de ‘kersen op de taart van jouw leven’. Begin je al een idee te krijgen van hoe jouw taart eruit zou komen te zien?

Spiegel…

Een goede coach houd je een spiegel voor. Je kijkt naar jezelf vanuit een ander perspectief. Anders kijken naar hetzelfde. Jij bent namelijk altijd meer. Vanuit jouw eigen waarden en ambities leer je jouw talenten effectiever inzetten en kun je beter omgaan met belemmeringen of blokkades. Je ervaart meer rust, balans en plezier. Je kunt het toepassen in andere situaties, met betere resultaten. Als coach breng ik bewustwording, beweging en helderheid in vastgelopen patronen.

Coaching

Tijdens de coaching, maar ook buiten de sessies om, werk je aan jezelf. Kijk je samen naar wat er speelt, wat belangrijk voor je is en ervaar je inzichten,  meer ruimte en beweging. Door stap voor stap de diepte in te gaan en de pareltjes naar boven te brengen. Als coach begeleid ik jouw proces, werken we aan wat helpend en helend is voor jóu. Krijg je jouw eigen tools  in handen, om elke dag te gebruiken. Waar jij wat mee kunt. Ik deel mijn kennis en ervaring graag met je: doe er je voordeel mee!

Het woord is een spiegel van de ziel die nooit liegt..   – Erasmus –